Grupp: Huvudforum

Nästa industriella revolution

1
Ogilla!
1
Gilla!
2014-03-26 09:58:47

atomslöjd

nya material

nya energilösningar

Öresundsregionen ett nytt Silicon-Valley

ESS

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-03-26 10:00:52

Nytt stöd klart för ESS-anläggning

Lund. Ytterligare tre länder förbinder sig att bygga och driva den europeiska forskningsanläggningen ESS i Lund, skriver Sydsvenskan. Polen, Schweiz och Ungern har nu anslutit sig till projektet, vars finansiering hänger i luften in i det sista. Med stödet från de tre nya länderna är 70 procent av finansieringen säkrad.

Det första spadtaget för anläggningen är beräknat till sommaren. Sverige, Danmark och Norge ska stå för hälften av notan som landar på drygt 1,8 miljarder euro.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-03-27 08:19:20

atomslöjd en teknik för en bättre värld.

Solceller och LED minskar behovet av: kol, gas, olja i kraftverken.

Utsläppsminskningen, som fås genom förnyelsebar energi minskar den globala uppvärmningen.

0
Ogilla!
0
Gilla!
2014-03-27 08:25:00

E.ON stöttar Sol Voltaics

Nanordsun ett samnordiskt solcellsprojekt

Sol Voltaics har av energimyndigheten tilldelats 41 miljoner för uppstart av solcellsfabrik i Lund.

0
Ogilla!
0
Gilla!
2014-03-27 09:28:59

E ON stöttar det Lundabaserade företaget Sol Voltaics i ett projekt som syftar till att använda nanoteknik för att utveckla världens effektivaste solcell (2012-05-27)

Energimyndigheten har beviljat bolaget 41 miljoner kronor, pengar som ska användas till att bygga en första produktionslina i Lund.

(26 juni 2013)

Att du spammar nyheter som är flera år gamla kan jag bara se som ett sätt att lura folk att tro att det är nyheter.

Ska du lura folk så gör det på någon annan site än AG så är du snäll.

0
Ogilla!
0
Gilla!
2014-03-27 09:35:41

STOPPA PRESSARNA!

solcellsfabrik i Lund, högaktuellt

Nanordsun

E.ON

Sol Voltaics

Obducat

Enligt Erik Olsson dröjer det till 2015 innan bolaget kan börja leverera sina första solceller och därmed få sina första intäkter.

? Det är lång tid kvar innan vi har en färdig produkt. Med pengarna från Energimyndigheten och våra privata investerare ska vi påbörja industrialiseringen av vår teknik. Vi kommer att ta fram en demoproduktionslina i Lund som beräknas vara klar under andra halvan av 2014.

Sol Voltaics är baserade på Ideon. Var produktionslinan ska ligga är inte bestämt, men enligt Erik Olsson blir det troligen i närheten av Ideon eftersom bolaget är beroende av närheten till universitetet. Även när bolaget växer är målet att producera i Lund.

? Det här är ett steg i att bygga Skånes nästa tillväxtindustri, säger han.

Källa: Sydsvenskan

0
Ogilla!
0
Gilla!
2014-03-27 09:41:09

Du glömde skriva att den artikeln skrevs den 13 juni 2013.

Stoppa pressarna ???

http://www.sydsvenskan.se/ekonomi/41-miljoner-till-lundabolag/

0
Ogilla!
0
Gilla!
2014-03-27 09:44:08

EU-stöd till nanoprojekt i Lund

2014-02-27, 12:32

I maj drar Nanometer Structure Consortium vid Lunds universitet igång ett av sina största projekt hittills. Med 29 EU-miljoner i ryggen ska konsortiet locka hit tolv nya doktorander från utländska universitet för att forska på allt från nya typer av solceller och strömsnåla lysdioder till riskerna med nanotekniken.

Den röda tråden blir frågor och utmaningar inom energiområdet.

- Vi valde energiområdet eftersom det är så pass brett. Nanometerkonsortiet omfattar 230 forskare vid tre fakulteter, men detta var något vi kunde samlas kring, säger fysikprofessorn Heiner Linke till Nytt från Öresund.

En central del av projektet är att de nya forskarna ska göra minst ett halvårs praktik ute i näringslivet. Bland de företag som engagerats finns Glo och Sol Voltaics, som själva knoppats av från nanometerforskningen i Lund, men även mer oväntade spelare som Volvo och Ikea.

I dag är det relativt ovanligt att doktorander gör praktik ute hos företag men Heiner Linke, som tog över som ledare för nanometerkonsortiet förra året, hoppas att det i framtiden ska bli modellen för samtliga cirka 100 doktorander som ingår i konsortiet.

- Det är något vi velat göra länge. Projektet pågår i fyra år och ger oss chans att prova. Målet på sikt är att hitta finansiering nog för att erbjuda alla som vill att göra praktik ute i näringslivet, säger han till Nytt från Öresund.

0
Ogilla!
0
Gilla!
2014-03-27 09:52:26

Obducat och Lunds Universitet i EU-projekt

Litografibolaget Obducat har inbjudits att delta i ett EU-finansierat projekt kallat GREENANOFILM.

Projektet fokuserar på utveckling och applicering av nanoorganiserade filmer med ultrahög upplösning för nästa generations opto- och bioelektronik.Målet med GREENANOFILM-projektet är att designa och utveckla, baserat på användning av miljövänliga framställningsprocesser, nanoorganiserade filmer mönstrade med ultrahög upplösning. Fokuserade applikationer är bland anant transparenta och konduktiva tekniska filmer, flexibla optoelektroniska komponenter samt biosensorer med ytterst hög känslighet. Obducat kommer huvudsakligen att använda sin NIL-teknologi i syfte att utveckla teknologi som möjliggör kontrollerad självorganisering av dessa byggstenar för nästa generation litografiteknik för mönstring med ultrahög upplösning. Litografitekniken kan finna användning inom marknader såsom högkänsliga biosensorer till låg kostnad, sub-wavelength optiska komponenter samt minnesmedia.Projektet koordineras av CNRS (CENTRE NATIONAL DE LA RECHERCHE SCIENTIFIQUE) från Frankrike. Konsortiet består, utöver CNRS, av åtta partners:- Centre Technique de l’Industrie des Papiers, Cartons et Celluloses, DISASOLAR SAS samt PCAS från Frankrike- VTT från Finland- University of Bremen från Tyskland- TNO från Nederländerna- Lunds Universitet samt Obducat Technologies AB från SverigeGREENANOFILM-projektet startar i februari 2014 och löper över tre år med en total budget om 5,2 miljoner euro.

Läs även:

Obducat får storoder

Obducat leder litografii-konsortium

Läs mer: http://evertiq.se/news/27609

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.